Tips & Condities // De Lange Sierlijsten & Ornamenten


 • Kooflijsten
  Te plaatsen tussen muur en plafond. (achterkant is hol)
 • Lambriseringslijsten
  Te plaatsen tussen muur en plafond. (achterkant is is massief L-vormig)
 • Perklijsten
  Te plaatsen op het plafond en/of wand, voor het maken van vakken, eventueel in combinatie met hoeken.
 • Rozetten
  Te plaatsen op het plafond en/of wand, bij uw lamp of ter decoratie.
 • Verstek zagen
  Bij de lambriserings- en kooflijsten altijd de lijst op zijn kop in de verstekbak leggen. (Dus onderkant verstekbak is plafond en de zijkant van de verstekbak is de muur/wand) te zagen met gewone houtzaag.
 • 2 soorten rozetten en hoeken
  Rozetten / hoeken voor op het plafond.
  Rozetten / hoeken voor in het plafond, deze worden aan de raggels geschroefd.
 • Speciale poederlijn
  Ornamenten kunnen met speciale poederlijm op gips en/of beton worden geplaatst: eerst water in een emmer doen, dan poederlijm toevoegen, ongeveer totdat de lijm gelijk is met het water, even in laten trekken, dan goed roeren tot pindakaas dikte. TIP: Bij grote zware ornamenten de lijm iets dikker maken bij kleine lichtere ornamenten iets dunner. U moet het even aanvoelen. Tevens kunt u met deze speciale lijm de naden tussen de lijsten dicht maken en eventueel het ornament repareren / bijwerken. Verwerkingstijd lijm ca. 2 à 4 uur.
 • Montage kit
  Zijn uw wanden of is het plafond niet van gips of beton dan altijd witte montage kit gebruiken.
 • Stof, Verf en Behang vrij
  Plek waar het te plaatsen ornament komt, moet stof/verf/behang vrij zijn. Zit er wel verf of twijfelt u, dan goed in krassen. Lijsten kijken of de kopse kanten recht zijn, anders recht maken (zagen / schaven).
 • Ornamenten plaatsen
  Het te plaatsen ornament aan de achterzijde stofvrij maken. Met plamuurmes / lijmkam ruim lijn op het ornament aanbrengen, zoveel dat als u het ornament plaatst (licht schuivend zodat de lijm goed wordt verdeeld) de lijm achter het ornament uitkomt. Overtollige lijm met een plamuusmes weghalen, eventuele kieren/naden dicht smeren, natte spons of kwast er langs, dag laten drogen. De verbindingen tussen de lijsten kunt u direct of later wegwerken. Als u de lijm een paar uur laat staan dan wordt deze iets dikker, daar kunt u dan de verbindingen tussen de lijsten mee opvullen. Volgende dag als nodig de lijsten nog even nalopen, waar nodig nog iets lijm erbij of licht opschuren, laten drogen, hierna kunt u de schilderen/sauzen.
 • Speciale gipsschroeven
  Bij grote ornamenten of bij twijfel raden wij u aan deze met enkele speciale gips schroeven extra vast te zetten. U boort met een klein boortje een gaatje voor de schroef in het ornament, daarna met een iets grotere boor het reeds bestaande gat een paar milimeter uitboren om de kop van de schroef te laten verzinken in het ornament, leter kunt u met de lijm de schroef weg werken.

Condities // De Lange Sierlijsten & Ornamenten


Verkoop zowel aan particulier als aan de handel. Handels prijzen en condities op aanvraag. Prijzen van de lijsten zijn per meter, inclusief 21% BTW.

Wij vragen bij opgeven van een bestelling een aanbetaling van 35%, resant contact of via pin bij ophalen. Bij bezorgen vooruit betalen via bank afschrijving of contact bij aflevering.

Kleinere artikelen, zoals rozetten tot Ø 40cm, consoles, quirlanders, engeltjes kunnen eventueel worden opgestuurd. Deze moeten vooraf met een bank overschrijving worden afgerekend.

I.v.m. de kwetsbaarheid van onze producten (gips / beton) en de mate van grote en keuze van de bestelling, kunnen wij samen met u in overleg kijken of de bestelling kan worden opgestuurd, worden afgehaald of worden bezorgd. Prijzen bezorgen afhankelijk van de grote van de bestelling en de afstand.

Bestelde en afgenomen ornamenten kunnen i.v.m. het speciaal gieten voor u en de kwetsbaarheid van het product niet worden terug genomen.

De Lange Sierlijsten & Ornamenten

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag alleen op afspraak
Woensdag alleen op afspraak
Donderdag alleen op afspraak
Vrijdag alleen op afspraak
Zaterdag alleen op afspraak
Zondag Gesloten

Vrijblijvend advies?

Maak een afspraak!

Copyright © 2010 - 2016 De Lange Sierlijsten & Gipsornamenten Nieuwveen - All rights reserved. Powered by Xenodesign